+31 36 8488884

PVC vloeren

Pvc

Pvc vloeren worden aangeboden in meerdere verschillende installatie varianten en zijn een uitstekende keuze voor alle woon- en commerciële ruimtes. Bijna alle gewenste kleuren en decors zijn leverbaar: van hout en steen tot designdecors. Pvc vloeren in de diverse tegel decors zijn populair omdat de akoestiek zo veel beter is dan bij stenen tegels. De keuze in authentieke hout decors is zeer ruim en vanwege de perfecte afwerking en een zogenaamde synchrone reliëfstructuur hebben ze de uitstraling van een echte houten parket vloer en maken de vloer tot een echt hoogtepunt.

Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank Rigid click 07816 Cheesecake
in onze showroom te bekijken
€ 47,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank Rigid click 07815 Panna Cotta
in onze showroom te bekijken
€ 47,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank Rigid click 07814 Tiramisu
in onze showroom te bekijken
€ 47,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank Rigid click 07813 Crème Brûlée
in onze showroom te bekijken
€ 47,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank 07804 Cheesecake
in onze showroom te bekijken
€ 38,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank 07803 Panna Cotta
in onze showroom te bekijken
€ 38,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank 07802 Tiramisu
in onze showroom te bekijken
€ 38,95
Douwes Dekker Ambitieus Riante Plank 07801 Crème Brûlée
in onze showroom te bekijken
€ 38,95
Douwes Dekker Ambitieus Brede Visgraat Rigid click 07820 Cheesecake
in onze showroom te bekijken
€ 49,95
Douwes Dekker Ambitieus Brede Visgraat Rigid click 07819 Panna Cotta
in onze showroom te bekijken
€ 49,95
Douwes Dekker Ambitieus Brede Visgraat Rigid click 07818 Tiramisu
in onze showroom te bekijken
€ 49,95
Douwes Dekker Ambitieus Brede Visgraat Rigid click 07817 Crème Brûlée
in onze showroom te bekijken
€ 49,95

Wat zijn pvc-vloeren

Pvc vloeren zijn de afgelopen jaren vaak geassocieerd aan het vroegere materiaal vinyl en hierdoor is pvc steeds populairder geworden mede omdat deze vloeren uitermate functioneel zijn en aan de basis behoeften en woonwensen voldoen van de hedendaagse consument.

Vandaag de dag zijn er pvc vloeren in verschillende afwerkingen met een breed gamma aan voordelen en vernieuwingen te verkrijgen dit omdat de onveranderlijke ontwikkeling van pvc vloeren ertoe heeft geleid dat het nu een groot aantal praktische voordelen combineert met een goed ontwerp.

De positieve eigenschappen van pvc vloeren zijn duurzaamheid, slijtvastheid en ze zijn uitermate geluiddempend. Ook zijn deze vloeren aangenaam in gebruik, hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Gebruik hiervoor de door de fabrikant voorgestelde geschikte vinylreiniger. Vermijd stilstaand water en gebruik geen chloorhoudende schoonmaak- of andere schuurmiddelen.

Pvc vloeren zijn geschikt voor natte ruimtes

Tevens is een bijzonder positief aspect dat door de goede vochtbestendigheid en bescherming tegen hoge luchtvochtigheid het mogelijk is om pvc vloeren ook in natte ruimtes aan te brengen dankzij het 100% waterafstotende materiaal, zodat deze vloeren ook onder zware omstandigheden een lange levensduur garanderen (let op: pvc op een hdf-drager is voorzien van een extra bescherming zodoende vocht niet kan binnendringen, echter is dit niet afdoende voor plaatsing in vochtige ruimtes). De dilatatie en/of zij voegen dienen te worden afgedicht met siliconenkit, zodat er geen vocht onder het pvc terechtkomt.

Geschikt voor vloerverwarming- en koeling

Dankzij de extreem lage thermische weerstand kun je zowel dry back alsmede rigide klik pvc vloeren uitstekend toepassen voor gebruik op vloerverwarming en/of vloerkoeling. Dit omdat de warmteweerstand van deze pvc vloeren laag is kunnen ze perfect worden geplaatst in ruimtes waar de vloerverwarming als hoofdverwarming functioneert.

Pvc vloeren zijn de flexibele allrounder

Als je je nog steeds afvraagt waarom je voor een vloer van pvc zou moeten kiezen, bedenk dan dat bovenstaande voordelen voor zich spreken. Laminaat, parket en plavuizen tegels hebben ook hun voordelen, maar pvc vloeren combineren deze en imiteren gelijktijdig het uiterlijk van deze vloerbedekkingen tot in het kleinste detail en herstellen de zwakke punten van deze vloeren in een perfecte flexibele allround vloer toepasbaar in elke situatie.

Voordelen pvc vloeren bij renovaties

Diverse vloeren zijn moeilijk toepasbaar bij verbouwingen, renovatie of plaatsing op reeds bestaande harde vloeren. Dit komt vaak door de dikte van het product. Als deze vloerbedekking te dik is, kunnen er complicaties optreden zoals met ruimtes onder deuren en overgangen naar andere kamers, die dan weer extra werkzaamheden met zich meebrengen zoals het afzagen van de onderkant van de deuren en gebruiken van aanpassingsprofielen. Om dit te ondervangen loont het om in een pvc vloer te investeren. Dit kenmerkt zich door de karakteristieke lage inbouwhoogte van dit product. De dry back pvc vloer (lijmversie) is bijzonder dun en heeft doorgaans een opbouwhoogte van slechts 2 tot 2.5 mm (lijmversie) waar de (rigid) klik pvc vloer versie een opbouwhoogte heeft van 4 tot 7 mm.

Gebruiksklassen en duurzaamheid

In ruimtes met hoge gebruiksintensiteit van mens en dier moet een vloerbedekking zelfs de zwaarste belasting kunnen weerstaan. Pvc vloeren hebben een hoogwaardige slijtlaag die de vloer beschermt tegen krassen. Het maakt deze vloer bijzonder ongevoelig voor druk en extreme bedrijvigheid.

Voor het beoogde gebruik zijn pvc-vloeren verdeeld in verschillende gebruiksklassen. Deze classificeren de oppervlakte spanning van het oppervlak, de zogenaamde slijtlaag. Afhankelijk van de belasting zijn voor particulier gebruik de klassen 21 – 22 - 23 beschikbaar. Voor projectmatig of commercieel gebruik zijn de klassen 31 – 32 – 33 – 34 beschikbaar. Hier staat het tweede cijfer voor de gebruiksintensiteit, 1 voor licht, 2 voor normaal, 3 voor zwaar en 4 voor zeer zwaar gebruik.

Als de verkeerde gebruiksklasse gekozen wordt kan de vloer bij foutief gebruik na een periode blijvende gebruikssporen vertonen en verliest dan zijn unieke kenmerken en garantie.

Belangrijk om te weten

Ondanks het bijna ongevoelige oppervlak, moet je ervoor zorgen dat (zwaar) meubilair o.i.d. geen drukpunten in de vloer veroorzaken. De aangegeven gebruiksklassen geven aan wat de te gebruiken pvc vloer zou moeten kunnen verdragen. Een pvc vloer in de directe omgeving met een open haard wordt te zeerste afgeraden omdat pvc onder het blootstaan van te veel hitte kan vervormen. Ter info nog dit, veel consumenten informeren naar pvc laminaat, echter pvc en laminaat zijn 2 verschillende producten. Pvc is een kunststof vinyl vloer waar laminaat opgebouwd is uit een meerlaagse structuur bestaande uit een uiterst sterke en stabiele hdf- of mdf- dragerplaat met een decorfoto.

Opbouw en toepasbaarheid van pvc vloeren

PVC vloeren zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen: Allereerst de pvc op hdf drager, deze heeft een vergelijkbare samenstelling als laminaat zoals een drager (veelal een highdensity fibreboard) afgewerkt met pvc aan de bovenzijde en een aangehechte (veelal kurken) geïntegreerde ondervloer aan de onderzijde, deze wordt zwevend gelegd met een click verbinding zonder te lijmen. Dankzij de robuustheid en hardheid van de dragerplaat heeft deze designvloer een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld bij het leggen op plavuizen tegels of op licht oneffen oppervlakken.

Daarnaast is er de dry back plak pvc. Deze wordt ook wel vol of massief pvc genoemd en is geschikt voor verlijmde installatie. Hierbij dient de ondergrond zorgvuldig te worden voorbereid door middel van egalisatie om oneffenheden in de ondergrond glad te strijken om doortekening van oneffenheden te voorkomen.

Als laatste is de innovatieve en maatvaste (rigide) klik pvc variant beschikbaar voor zwevende plaatsing. Deze pvc variant is gemaakt van een nieuw type dragermateriaal welke zorgt voor nog meer stabiliteit en stevigheid en is tevens ongevoeliger voor de effecten van warmte. Een voordeel ten opzichte van andere soorten vloeren van pvc is dat de rigide pvc niet zo lang hoeft te acclimatiseren voordat het kan worden geïnstalleerd.

Pvc vloeren installeren

Als je een optimaal resultaat op lange termijn wilt hebben zonder je zorgen te hoeven maken over de duurzaamheid, dien je je goed te laten informeren over de voor- en nadelen van de afzonderlijke installatie systemen.

Voor het pvc vloer leggen geldt hetzelfde voor alle opties: een goede voorbereiding is essentieel. Het advies is om de pvc vloeren alleen op een droge, schone en vlakke ondergrond te installeren. Verwijder oneffenheden om de levensduur van de pvc vloer te behouden (afhankelijk van het type pvc is dit punt meer of minder belangrijk). Ook mogen deze niet op laminaat, click kurk, parket en massief houten vloeren worden geplaatst. Deze ondergronden werken. Zelfs als je het niet ziet en opmerkt kan deze de vloer permanent beschadigen en de verbindingen van het klik pvc kunnen los komen.

Bij plaatsing op plavuizen of tegels dient deze vloer gecontroleerd te worden op gelijkmatigheid. Als deze voldoende waterpas is het mogelijk om de rigide of een klik pvc vloer met HDF-drager hierop te installeren, uitgezonderd op ondervloeren met onderlinge hoogte verschillen van meer dan 2 mm of voegbreedtes van meer dan 5 mm. Als er een dry back massieve pvc vloer geïnstalleerd wordt dient de gehele ondergrond eerst te worden geëgaliseerd.

Voor het installeren van pvc vloeren kunnen naast de diverse (klassieke) installatie varianten ook spannende patronen worden gecreëerd waaronder zogenaamde scheepsvloeren. Hier worden de afzonderlijke planken eenvoudig parallel aan elkaar in wildverband geïnstalleerd. Ook is er een soortgelijk uitziende -English Association- variatie waarbij de planken parallel aan elkaar gelegd halfsteens geïnstalleerd worden voor een mooi en tijdloos voorbeeld. Ook de veel gecompliceerdere visgraat pvc en Hongaarse Punt pvc legpatronen kunnen de ruimte een bijzondere uitstraling geven. Ook pvc tegels die halfsteens geplaatst worden geven een indruk dat er echte stenen tegels in plaats van pvc vloer betonlook pvc in woon of andere (natte) ruimte geplaatst zijn.

Merken pvc vloeren

De trendy en uiterst innovatieve pvc vloeren worden elke dag populairder. Door de vele aanbieders en verschillende merken is het assortiment de afgelopen jaren flink gegroeid en kun je gemakkelijk het overzicht met betrekking tot kwaliteit verliezen, maar het bijna oneindige aanbod is door ons online alsmede in de fysieke showroom gestructureerd voor een beter overzicht. Oriëntatie is daardoor veel gemakkelijker en een droomvloer is dan snel gevonden. Ontdek de diversiteit van de markt en vind vandaag nog de pvc vloer van je dromen.

Wij hechten er veel waarde aan om op basis van onze hoge kwaliteitsnormen alleen de beste fabrikanten en merken te selecteren voor de verkoop van pvc vloeren waaronder Ambiant, Beautifloor, Douwes Dekker, Floorify, Hoomline, mFLOR, Moduleo, Quick Step, Solcora, Tarkett, Vivafloors en vtwonen.

Diverse uitvoeringen in pvc vloeren

Pvc vloeren zijn in diverse varianten, kwaliteiten en afmetingen te verkrijgen. Keuze genoeg. Om een keuze te maken uit ons assortiment kun je op merk selecteren maar ook op de diverse uitvoeringen zoals, dryback (lijm) pvc, rigid click pvc, brede planken pvc, lange planken pvc, betonlook pvc, tegel pvc, visgraat pvc en Hongaarse punt pvc

Alle pvc vloer voordeelpunten kort opgesomd

   • Gebruik: residentieel en commercieel
   • Geschikt voor vochtige ruimtes w.o. badkamer, keuken
   • Duurzaamheid: bescherming tegen krassen en andere beschadigingen
   • Lage opbouwhoogte: ideaal voor renovatie of verbouwing
   • Ruime decor keuze: verkrijgbaar in bijna alle houtsoorten, fantasie, steen- en tegeldecors
   • Eenvoudig click installatie: op vlakke ondergrond
   • Akoestische eigenschappen: absorbeert contactgeluid
   • Thermische eigenschappen: ideaal voor vloerverwarming
   • Kwaliteit: alleen de beste merken en fabrikanten
   • Pvc vloer kosten: een pvc vloer prijs is t.o.v. de kwaliteit reëel

Vragen over pvc vloeren?

Voor meer informatie is onze webwinkel 365 dagen per jaar en 24 uur per dag geopend. Daarnaast kun je 7 dagen per week 24 uur per dag per e-mail bij onze klantenservice terecht en voor telefonische informatie zijn wij bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 17.30 uur op +31 (0)36 8488884.

Vanuit heel Nederland en Belgié zijn onze vloeren online te bekijken en te bestellen. Bekijk nu ons assortiment online of breng een bezoek aan onze grootse vloeren showroom om de diverse pvc vloeren zelf te ervaren. Bestel vandaag nog jouw perfecte pvc vloer bij VloerOnline!