phone +31 36 8488884

Laminaat

Laminaat bestellen - bekijk hier ons complete laminaat gamma

Laminaat zijn vloeren met het uiterlijk van een natuurlijk materiaal met een realistische uitstraling van karakteristieke houtsoorten of authentieke steenstructuren. Bovendien zijn deze vloeren zeer hard, duurzaam, kleurvast, onderhoudsvriendelijk en hebben een relatief hoge draagvermogen en een lange levensduur.

Beautifloor Seattle Ballard 40094208
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Fremont 40094207
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Belltown 40094206
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Victory 40094205
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Woodland 40094204
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Delridge 40094203
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Madison 40094202
handstaal in showroom
€ 32,95
Beautifloor Seattle Montlake 40094201
handstaal in showroom
€ 32,95
Quick Step Liv SGSPC20315 Landelijke Charme Naturel
in onze showroom te bekijken
€ 39,55
Otium Dahlia Off White 04691
staal aanwezig in showroom
€ 29,95
Otium Dahlia Sand 04694
staal aanwezig in showroom
€ 29,95
Otium Dahlia Taupe 04693
staal aanwezig in showroom
€ 29,95

Wat is laminaat?

Laminaat is het betaalbare alternatief voor pvc vloeren en parketvloeren. Deze populaire vloeren werden uitgevonden eind jaren zeventig in Zweden.

Afhankelijk van de gewenste ambiance is er een grote keuze aan decors om uit te kiezen in verschillende formaten van planken. En het beste van alles: de mooie look blijft lang behouden, want laminaat is lichtecht en slijtvast. Al met al bieden laminaat vloeren een goede mix van weerstand, duurzaamheid en een trendy uitstraling voor een gunstige prijs. Hierdoor zijn laminaat vloeren tot op heden nog steeds een van de meest populaire vloerbedekkingen.

Maar een laminaat vloer biedt nog veel meer. Doordat laminaat gemakkelijk te reinigen is, heeft dit voordelen voor vooral huishoudens met kleine kinderen en huisdieren. Tevens komt dit mensen met allergieën ten goede.

Laminaat of pvc

Pvc en laminaat zijn twee populaire keuzes die je interieur kunnen transformeren met hun eigentijdse uitstraling en duurzaamheid. Ontdek de perfecte vloeroplossing met pvc of laminaat. Met hun stijlvolle designs en duurzaamheid transformeren ze elke woon en/ of werkruimte. 

Pvc-vloeren bieden veelzijdigheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Met diverse designs passen ze perfect in elke ruimte, terwijl ze waterbestendig en geluidsabsorberend zijn. Een slimme en stijlvolle keuze voor elk huishouden.

Laminaatvloeren is een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid en veelzijdigheid. Met een breed scala aan kleuren en texturen, variërend van authentieke houtnerf tot moderne tegelopties, bieden laminaatvloeren eindeloze mogelijkheden om je ruimte te personaliseren. Bovendien zijn laminaatvloeren gemakkelijk te installeren, wat ze ideaal maakt voor doe-het-zelvers. Dankzij de duurzame toplaag zijn laminaatvloeren bestand tegen krassen, vlekken en vervaging.

Of je nu kiest voor pvc laminaat of laminaat pvc, beide vloersoorten bieden een uitstekende combinatie van esthetiek, duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Laminaat, hoe opgebouwd?

Laminaat heeft een meerlaagse structuur bestaande uit een uiterst sterke en stabiele hdf- of mdf- dragerplaat. De onderleggende tegen-spanningslaag garandeert dat die kern niet kan doorzakken of kan vervormen wanneer het blootgesteld wordt aan buigkrachten. Een decoratieve laag van een foto met een zeer hoge resolutie van een echte houten, tegel of andere artistiek decor die tot in het kleinste details is nagebootst zorgt voor het uiterlijk. De slijtvaste, transparante en slijtbestendige beschermlaag zorgt ervoor dat de laminaat vloer optimaal wordt beschermt. Deze verschillende lagen zijn onder hoge druk samengeperst.

Het decor van de laminaat vloer wordt bepaald door een onder de toplaag aangebrachte fotoprint van papier, waardoor het laminaat ieder uiterlijk kan aannemen. Alle merken hebben tegenwoordig een uitgebreid scala aan hout en/of tegel decors, maar ook decors met knoesten, nerven en geborstelde oppervlakken worden steeds populairder. Laminaat met een houtprint is vrijwel in alle houtsoorten en motieven verkrijgbaar en deze zijn nauwelijks te onderscheiden van een massieve parket of planken vloer. Ook de decors van het tegel laminaat zijn al bijna niet meer van een echte natuursteen of tegel te onderscheiden. Het meeste laminaat heeft een glad oppervlak, maar voor wie een nog meer natuurlijke uitstraling wil is er nu ook laminat met een natuurgetrouwd gestructureerd oppervlak. Deze oppervlakte structuur, oftewel register in embossing, geeft het laminaat een voelbare realistische uitstraling.

Kwaliteit laminaat

De kwaliteit van laminaat vloeren varieert sterk met het grote aanbod van de vele fabrikanten. Een duurzame normering waarmee bij aanschaf van deze vloer laminaat rekening moet worden gehouden, is naast een hoogwaardige uitstraling en een goede gebruiksklasse, een laminaatdikte van minimaal 7-8 mm, want hoe dikker de laminaat vloer, des te beter de kwaliteit en stabiliteit, en dit zorgt voor een massief, aangenaam geluid. Het is ook best wel belangrijk om naar het materiaal van de dragerplaat te kijken. Hdf is van hogere kwaliteit dan MDF. De vochtbestendigheid, gegarandeerd met geïmpregneerde plankranden die enkele fabrikanten aanbieden, geven laminaat vloeren nog een pluspunt, te weten waterbestendigheid. Verder is laminaat duurzaam en ook veelal stabiel, slijtvast, slipvast. lichtecht, krasbestendig en vlekbestendig.

Ondervloer laminaat

Laminaat is een populaire vloeroptie. Het kan voor veel mensen ook een permanente vloeroplossing zijn, mits correct geïnstalleerd. Als je de beste prestaties en duurzame kwaliteit van jouw laminaatvloer wilt, moet je deze met een juiste type ondervloer voor laminaat installeren die het laminaat minder gevoelig maakt voor beschadigingen en slijtage en de levensduur verlengt.

Enkele merken laminaat worden geleverd met een geïntrigeerde aan de onderzijde van het laminaat gemonteerde ondervloer. In deze situatie is er in enkele gevallen alleen een vochtscherm nodig.

Laminaat welke ondervloer

Wat zijn de beste laminaat ondervloeren en kies de juiste laminaat met ondervloer nodig? De beste ondervloer hangt af van het type basisvloer waarop het laminaat geïnstalleerd wordt.

  • Vloeren van beton zijn gevoelig voor vochtschade. Daarom dient er een ondervloer inclusief dampscherm gekozen te worden. Betonnen ondergronden op hogere verdiepingen zijn minder vatbaar voor eventuele vochtschade waardoor het gebruik van een dampscherm niet noodzakelijk is.
  • Houten ondergronden bevinden zich vaak in oudere huizen en appartementen. Op de begane grond dient altijd gebruik te worden gemaakt van een ondervloer met een al dan niet apart te plaatsen dampscherm.
  • Bij vloerverwarming dient er een thermische ondervloer voor laminaat te worden gebruikt.
  • Bij gebruik van laminaat op andere afwijkende ondergronden kun je contact opnemen met de klantenservice.

Voor het installeren van een ondervloer onder een laminaat vloer dient de volgende criteria in acht te worden genomen. Reinig eerst de basisvloer en zorg ervoor dat deze helemaal droog is. Beschadigingen en oneffenheden dienen eerst verwijderd of gerepareerd te worden. Volg hierna de installatie richtlijnen van de ondervloer fabrikant.

Let op: hoewel hergebruik van jouw ondervloer bij herplaatsing of vervanging van het laminaat aantrekkelijk kan zijn, levert het gebruik hiervan op de lange termijn problemen op en wordt dit afgeraden.

Laminaat vloeren gebruiksklassen

Laminaat is onderverdeeld in verschillende gebruiksklassen. Deze geven onder meer de slijtvastheid aan, echter is dit geen garantie voor het tegengaan van krassen. Het doel is hier om jou een beter overzicht te geven van de aanbevolen belasting en het gebruik van de betreffende laminaatvloer. Deze gebruiksklassen zijn primair onderverdeeld in de belastingklassen voor gebruik in privé woonruimtes en voor commercieel gebruik. Hieronder worden de voorkomende gebruikersklassen weergegeven.

AC3, klasse 31 - residentieel gebruik, licht commercieel gebruik.

AC4, klasse 32 - intensief residentieel gebruik, normaal commercieel gebruik.

AC5, klasse 33 - zeer zwaar commercieel gebruik.

AC6, klasse 34 - extreem zwaar commercieel gebruik.

Laminaat en vloerverwarming

Indien er een laminaat voor op vloerverwarming wordt geïnstalleerd, dient dit vooraf door de fabrikant te zijn aangegeven en goedgekeurd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warmwater-vloerverwarming en vloerkoeling. Deze systemen werken met verschillende temperaturen, waardoor er speciale eisen aan de laminaatvloer worden gesteld. Om ervoor te zorgen dat het verwarmingsvermogen van het laminaat niet wordt beperkt, mag de thermische weerstand van het laminaat en de geplaatste isolerende onderlaag bij vloerverwarming niet meer zijn dan warmteweerstand: ± 0.15 m² K/W en bij vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling ± 0.10 m² K/W.

In de meeste gevallen wordt installatie op elektrische vloerverwarming met laminaat afgeraden omdat de piek warmte 0.40 m² K/W kan bedragen en het laminaat en de klik verbinding hierdoor kan beschadigen.

Volg daarom in alle gevallen bij het installeren van het laminaat over vloerverwarming en koeling, altijd de instructies en richtlijnen van de fabrikanten.

Ontdek de perfecte match: laminaat voor vloerverwarming. Met de juiste ondervloer laminaat vloerverwarming, geniet je van een comfortabele en energiezuinige vloer. Ervaar de voordelen van laminaat met vloerverwarming - een ideale combinatie voor een warme en gezellige woonruimte.

Laminaat leggen

Het leggen van laminaat of een zwevende laminaatvloer is tegenwoordig een doe-het-zelf klus, mede uitgerust door de verschillende moderne kliksystemen rondom de plank en de bijgevoegde montage-instructies van gepatenteerde kliktechnologieën van fabrikanten. Zo worden enkele laminaat vloeren “ingeschoven”, terwijl je voor andere een hamer en stootblok nodig hebt om de planken te installeren.

Wanneer een (decoupeer) zaag gebruikt wordt om een plank op lengte te zagen, kunnen de planken het beste ondersteboven gezaagd worden om splinteren van de toplaag zoveel mogelijk te voorkomen. Voor het zagen van de korte zijde van de plank is ook het gebruik van een laminaat knipper aan te raden. Voor uitgebreide laminaat leggen tips kan via de website van het desbetreffende laminaatmerk gedetailleerde informatie worden bekeken. Deze zijn tevens veelal bijgevoegd in de verpakking.

Voor het laminaat laten leggen kunnen naast de huidige klik laminaat installatie variant ook spannende patronen worden gecreëerd waaronder zogenaamde scheepsvloeren. Hier worden de afzonderlijke planken eenvoudig parallel aan elkaar in wildverband geïnstalleerd. Ook is er een variatie waarbij de planken parallel aan elkaar gelegd halfsteens geïnstalleerd worden voor een mooi en tijdloos voorbeeld. Ook de veel gecompliceerdere laminaat visgraat leggen, Hongaarse Punt laminaat en tegel laminaat legpatronen kunnen de ruimte een bijzondere uitstraling geven.

Laminaat inclusief leggen

Laat jouw ruimte transformeren met professionele installatie van hoogwaardige laminaat vloeren, inclusief zorgvuldig legwerk waaronder bijvoorbeeld visgraat laminaat leggen. Geef jouw interieur een luxe upgrade met onze deskundige externe legservice, waardoor een naadloze installatie gegarandeerd is. Ontdek de perfecte balans tussen kwaliteit en vakmanschap met ons bedrijf, wat resulteert in een prachtige vloerervaring. Laat jouw vloerwensen werkelijkheid worden met onze zorgvuldige installatie van begin tot eind. Ervaar ultiem comfort met onze unieke laminaat vloeren en geniet van een vakkundig geplaatste vloer die volledig aan jouw verwachtingen voldoet. De laminaat leggen kosten van deze externe legservice staan vermeld op onze site. Maak jouw woonruimte een weerspiegeling van jouw persoonlijke stijl met onze uitgebreide externe installatieservice voor laminaat. 

Laminaat berekenen

Wat heb je nodig? Het is essentieel om te weten hoeveel laminaat je precies nodig hebt. Maar hoe kun je de benodigde hoeveelheid laminaat vaststellen?

Begin met het opmeten van de ruimte waar je het laminaat wilt plaatsen. Voor deze berekening meet je zowel de lengte als de breedte. Vermenigvuldig vervolgens de lengte met de breedte om het totale oppervlak te vinden. Dit oppervlak vormt de basis voor het aantal pakken laminaat dat je nodig hebt.

Aangezien de laminaatplanken meestal niet exact van muur tot muur passen, moeten ze op maat worden gezaagd. Vanwege dit verlies aan materiaal door het zagen, spreken we van zaagverlies, dit behelst ongeveer 5%.

Installatie weetjes

Voordat je de vloer kunt gaan leggen, moet eerst het laminaat acclimatiseren. De gesloten verpakkingen dienen ongeveer 48 uur te worden bewaard in de ruimte waarin het laminaat geïnstalleerd wordt met een gemiddelde aanbevolen temperatuur van ± 20 graden.

Laminaat bestaat grotendeels uit houtvezels die uitzetten of krimpen afhankelijk van vochtigheid en temperatuur. Om ervoor te zorgen dat het natuurlijke materiaal kan werken dient bij installatie een afstand van ± 1 cm ruimte rondom de vloer te worden aangehouden. Begin elke nieuwe rij met een deel wat is afgezaagd van het einde van de voorgaande rij. Herhaal dit maximaal 3 rijen. Installeer hierna een nieuw gezaagd stuk om trede vorming uit te sluiten en de afzonderlijke planken ten opzichte van elkaar te laten verspringen. Deze procedure heeft niet alleen optische redenen, maar is ook cruciaal voor de stabiliteit van de vloer.

Installeer het laminaat indien mogelijk in de lengterichting van de daglichtinval om schaduwen bij de voegen te vermijden en de ruimte groter te doen lijken.

Profielen en plinten laminaat

Bij VloerOnline begrijpen we dat de kleinste details het verschil kunnen maken. Daarom presenteren wij een gevarieerde verzameling laminaat plinten en profielen, die jouw vloer naar een hoger niveau tillen. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde afwerking voor je laminaat met plinten, een naadloze overgang tussen kamers met verschillende vloerbekledingen, of simpelweg een manier om jouw ruimte een eigentijdse uitstraling te geven - onze plinten en profielen bieden de ideale oplossing.

Bij VloerOnline begrijpen we dat de details het verschil maken. Daarom bieden we een uitgebreide collectie profielen en plinten voor laminaat die je vloer naar een hoger niveau tillen. Of je nu op zoek bent naar een elegante afwerking voor je laminaat of pvc vloer, een naadloze laminaat overgangsprofiel tussen kamers met verschillende vloertypes, of gewoon een manier om jouw ruimte een stijlvolle uitstraling te geven met een laminaat plint - onze laminaat plinten gamma en  profielen bieden de perfecte oplossing.

Laminaat schoonmaken

Laminaat dweilen of laminaat reinigen is kinderspel. Dagelijks dweilen laminaat met een goede stofwisser of een stofzuiger met een speciale borstel en sporadisch nevel-vochtig te dweilen met een door de fabrikant voorgesteld scheutje laminaat reiniger. Overmatige dosering van het reinigingsmiddel resulteert in vlekken en lelijke strepen. Als het laminaat niet erg vuil is, is deze ook te reinigen zonder toevoeging van reinigingsmiddelen.

Het verwijderen van sterk vuil kan problematisch zijn, omdat stilstaand water in combinatie met schurende reinigingsmiddelen de voegen van het laminaat kan binnendringen en de randen kan doen zwellen. Op termijn zal de toplaag dan bij de voegen loslaten en is het laminaat onomkeerbaar beschadigd. Voor ruimtes waar een hoge mate van hygiëne vereist wordt of sterk vervuild is, moet zodoende een laminaatvloer worden gekozen die meer waterbestendig- en slijtvast is.

Extra bescherming laminaat

Ook is het verstandig om de laminaat vloer extra te beschermen met,

  • Gebruik een deurmat van hoge kwaliteit voor het behoud van de vloer en voor een representatieve entree.
  • Met vilten kussentjes onder de meubels kan het laminaat goedkoop en eenvoudig worden beschermd.
  • Met transparante vloerbeschermingsmatten worden de hoge puntdrukbelastingen op de laminaat vloer tegen stoelwielen beschermd.
  • Met meubelonderzetters kun je de gronddruk van zwaar meubilair met relatief dunne poten over een groot gebied verdelen.
  • Met het juiste laminaat reinigingsmiddel kan hardnekkiger vuil zoals vet, schuurplekken van schoenzolen of opgedroogde sporen worden verwijderd. Daarnaast heeft de reiniger een vuilafstotende en verzorgende werking.
  • Veeg gemorste vloeistoffen en vocht zo snel mogelijk op met een doek.

Laminaat merken en uitvoeringen

De eigentijdse, elegante en stijlvolle laminaatvloeren worden elke dag weer geliefder. Door de vele aanbieders en verschillende topmerken is het assortiment de afgelopen jaren flink gegroeid en is het gemakkelijk het overzicht met betrekking tot kwaliteit te verliezen, maar het bijna oneindige laminaat tegels en laminaat houtlook gamma is door ons online alsmede in de fysieke showroom gestructureerd voor een beter overzicht. Oriëntatie is daardoor veel gemakkelijker en een droomvloer is dan snel gevonden. Ook is er tegenwoordig wit laminaat, zwart laminaat en grijs laminaat verkrijgbaar bij sommige merken. Ontdek dus ook de diversiteit van de markt en vindt vandaag nog de laminaat vloer van je dromen in het onderstaande overzicht.

Gamma laminaat

Laminaat vloeren zijn in diverse varianten, kwaliteiten en afmetingen te verkrijgen. Keuze genoeg. Om een keuze te maken uit ons assortiment kun je op merk selecteren zoals AmbiantBeautifloorDouwes Dekker, Otium, Hoomline, Parador en Quick Step laminaat maar ook op de diverse uitvoeringen zoals laminaat zonder v groef, breed laminaat, lange planken laminaat, klik laminaat, houtlook laminaat, betonlook laminaat, tegel laminaat, Hongaarse punt laminaat, visgraat laminaat en waterbestendig laminaat.

Maar ook heb je diverse kleuren laminaat, onder ander wit laminaat, zwart laminaat en grijs laminaat en naar de diverse eiken collecties waaronder laminaat eiken, laminaat licht eiken, laminaat wit eiken, laminaat lichtgrijs eiken, laminaat grijs eiken, laminaat naturel eiken, laminaat bruin eiken, laminaat donker eiken en laminaat zwart eiken

Premium dealer van, Ambiant laminaat, Beautifloor laminaat, Douwes Dekker laminaat, Hoomline laminaat, Otium laminaat, Parador laminaat en Quick Step laminaat

Als onverhoopt het door jouw gewenste laminaat niet meer gekocht of geleverd kan worden bij of door één van de grote doe het zelf winkels of vloerenwinkels, kun je ook bij VloerOnline terecht voor mooie en scherp geprijste laminaat deals van bovengenoemde merken.

Bij de keuze voor de verkoop van deze a-merk laminaat vloeren leggen wij klemtoon op het selecteren van enkel de meest vooraanstaande fabrikanten, in lijn met onze strenge normen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Selecteren - laminaat in visgraat, tegel laminaat, laminaat  betonlook, eiken laminaat, laminaat wit, laminaat zwart of laminaat grijs

Vooraf online oriënteren via onze website en een selectie maken. Wij bieden op onze website de keuze aan om de vloer te selecteren aan de hand van merk, uitvoering, paneellengte en breedte, vellingdesign, kleurnuance en gebruik op vloerverwarming om tot een goede aankoop te komen. Al met al is dat onze service niet alleen staat bij het online bezichtigen en verkopen van laminaat. Wij bieden onze klanten ook offline in onze showroom in Almere de mogelijkheid om tot een goede laminaat kleuren keuze te komen voor de aankoop van een vloer.

Laminaat prijzen

Bij VloerOnline koop je in 2024 al een laminaatvloer vanaf € 17,95 per m². Deze laminaat vloeren zijn gesorteerd op de beste prijs/kwaliteitverhouding, dit afhankelijk van het merk en collectie.

Wil je een laminaat van professionele en hoogstaande kwaliteit? Dan zijn de laminaat vloeren die wij als laminaat concurrent in onze elegante en trendy vloerenwinkel in Almere en op vloeronline.nl aanbieden uitermate geschikt voor jouw persoonlijke vloerproject.

Laminaat aanbieding

Bij VloerOnline hebben we regelmatig spectaculaire acties met de beste laminaat aanbiedingen waarbij je korting kan krijgen op ons complete, reeds super scherp geprijsde laminaat vloeren assortiment.

Goedkoop laminaat

Overweeg je goedkoop laminaat of een restpartij laminaat aan te schaffen? Denk goed na, want goedkoop kan duurkoop worden. Lage prijzen betekenen vaak mindere kwaliteit en beperkte duurzaamheid. Goedkoop laminaat is dunner, slijt sneller, vertoont eerder krassen en heeft veelal een niet goed functionerend clicksysteem. En de beleving van de laminaatvloer kan tegenvallen door een minder realistische print en voelbare naden.

Investeer liever in kwalitatief laminaat met een langere levensduur en een natuurlijke uitstraling dan in het goedkoopste laminaat, laminaat restpartij of een outlet laminaat. Zo voorkom je teleurstellingen en geniet je langer van een vloer die jouw interieur verfraait. Kies slim en ga voor duurzaamheid boven goedkope laminaat opties!

Laminaat kopen

Op zoek naar de beste aanbieding laminaat? Vanuit heel Nederland en Belgié zijn onze vloeren online te bekijken en te bestellen. VloerOnline is de laminaat outlet van Almere en biedt een uitgebreid assortiment tegen super aantrekkelijke laminaat prijzen. Kom gerust eens langs in onze vloeren showroom in Almere of bezoek vloeronline.nl om ons laminaat Almere aanbod te bekijken en om jouw ideale vloer direct te bestellen.