Klantenservice +31 (0)36 8488884 bereikbaar van maandag t/m zaterdag 8:30 tot 17:30 uur

Gebruik de actiecode* - WINTER2023 - voor 10% korting op je bestelling...lees meer...

*De WINTER2023 aanbieding is geldig vanaf € 750,00 en tot en met ZATERDAG 28 JANUARI 2023.

*Bij gebruik van de WINTER2023 aanbieding heeft u GEEN recht van retour.

*De WINTER2023 aanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of aanbiedingen.

 

 

Onze showroom in Almere is op dit moment gesloten.

De showroom is dinsdag weer geopend van 10:00 tot 15:00 uur.

Visgraat vloer

Visgraat laminaat en visgraat pvc vloeren

Het klassieke visgraat draagt in invloedrijke mate bij aan de fascinerende interieur uitstraling die kastelen, paleizen, landhuizen en oude appartementen uitademen. Het is het intieme vloer ontwerp met de kleine finesses die de afgelopen decennia ’s en eeuwen deze gebouwen betoverd hebben: schitterende bordessen, hoge gestucte plafonds, royale hoge deuren en natuurlijk deze edele visgraat vloer.

Dit type vloer bestaat al een hele tijd, maar is eigenlijk nooit uit de mode geweest, want het visgraat patroon is op dit moment populairder dan ooit. Deze trend vindt steeds vaker zijn weg zowel in visgraat laminaat als in visgraat pvc en wordt ook weerspiegeld in de toenemende vraag door de huidige particuliere markt.

De legmethode van visgraat

Visgraat ontstaat door de individuele vloerdelen op een opmerkelijke manier samen te voegen, waardoor een karakteristiek patroon ontstaat. Omdat dit lijkt op de rangschikking van de graten op het visskelet, is het er hiernaar vernoemd. Het patroon ontstaat doordat de stroken - afhankelijk van uw voorkeur in verschillende verhoudingen van lengte / breedte - aan hun punten onder een hoek van 90 ° ten opzichte van elkaar worden geïnstalleerd. Hierdoor ontstaan er rijen van twee stroken die lijken op de typische visgraat en hebben een eigen, fascinerende ruimtelijke werking. Visgraat straalt hierdoor een klassieke, antieke en nobele uitstraling uit en inspireert een stijl te vinden die bij jouw persoonlijkheid past.

Optisch effect

De grillige afwijkende lijn dat door dit klassieke legpatroon ontstaat, zorgt voor een ongeëvenaard en bijzonder indrukwekkende uiterlijk van deze vloer. Dit hangt echter sterk af van de grootte en breedte van de afzonderlijke planken en kan in de woonruimte van zeer groots tot karakteristiek overkomen. Een visgraat vloer ontplooit zich het best in ruimtelijke kamers en vertrekken, zoals te vinden in de statige kamers van talrijke kastelen en oude landhuizen, maar ook in musea en galerijen. Visgraat laminaat en visgraat pvc vloeren vinden tegenwoordig ook hun weg naar kleinere woonruimtes voor een weergaloze optiek.

Visgraat - terug van weggeweest

Visgraat wordt door velen aangemerkt als de personificatie van de klassieke vloeren waaronder massief houten vloeren of parket. Visgraat is de trend van nu! Het wordt besproken en getoond op bekende interieur-en woon websites, in interieur bladen of is te zien in de diverse woon programma’s op televisie, maar ook in openbare gebouwen zijn de klassieke visgraat vloeren alom vertegenwoordigd.

Door de nobele uitstraling van het visgraat patroon zorgt deze vloer ook in nieuwbouw voor een heel unieke sfeer. Visgraat kan hier ook uitstekend gecombineerd worden met diverse woonstijlen zoals industrieel, klassiek en van basic tot landelijk, vintage, romantisch en modern design. Contrasten met gekozen wandkleuren of behang, meubelkeuze en invallend licht creëren voor een ieder een unieke eigen persoonlijke sfeer.

Decor en/of merk keuze

De toenemende belangstelling voor visgraat zorgt voor positieve aantrekkelijke collecties laminaat en visgraat pvc vloeren. Op deze pagina vindt je de diverse merk en decor collecties van onder meer Ambiant click en Ambiant dryback pvc, Moduleo dryback pvc en Parador laminaat waaruit je keuze kunt maken.

Welke variant of kleur je ook kiest, met visgraat leg je de basis voor een tijdloze woonsfeer met een vleugje historische charme. Je interieur laat zien wie je bent. Tenminste, als het goed is. Want misschien vind je het lastig om jouw stijl om te zetten met een visgraat vloer naar een interieur dat klopt.

Een visgraat vloer is uniek en tijdloos en is een vloer voor het leven!