Klantenservice +31 (0)36 8488884 bereikbaar van maandag t/m zaterdag 8:30 tot 17:30 uur

Gebruik de actiecode* - HERFST2022 - voor 10% korting op je bestelling...lees meer...

*De HERFST2022 aanbieding is geldig vanaf € 750,00 en tot en met ZATERDAG 26 DECEMBER 2022.

*Bij gebruik van de HERFST2022 aanbieding heeft u GEEN recht van retour.

*De HERFST2022 aanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of aanbiedingen.

 

 

Onze showroom in Almere is op dit moment gesloten.

De showroom is woensdag weer geopend van 10:00 tot 15:00 uur.

Hongaarse Punt Vloeren

Waar komt de Hongaarse Punt vandaan?

De Hongaarse punt vloer is geen nieuwe trend, maar gaat reeds terug naar de 16e eeuw. Prinses Elizabeth van Hongarije was zeer gecharmeerd van het patroon en nam dit mee naar Italië. Hier kwam het terecht in veel landhuizen, kastelen en paleizen. Dit is dan ook de reden dat een Hongaarse punt vloer als chique wordt ervaren aangezien het op deze locaties is gelegd.

In de 18e en 19e eeuw waaide deze trend ook over naar Parijs. Samen met de visgraat vloer werden ze veel toegepast. Nu honderden jaren later is de Hongaarse punt vloer weer helemaal terug van weg geweest. Nu zijn het niet alleen kastelen en paleizen waar ze liggen, maar komen ze voor in onze eigen paleizen, namelijk gewoon in woonhuizen.

Wat zijn de kenmerken van de Hongaarse punt vloer?

Waar je de Hongaarse punt aan kunt herkennen is het patroon van de vloer. In tegenstelling tot de visgraat vloer heeft de Hongaarse punt een V-vorm. De delen worden net als de visgraat haaks tegen over elkaar gelegd, echter het grote verschil is dat bij dit zigzag-patroon de planken netjes in elkaar passen. De hoeken worden dan ook schuin afgezaagd zodat de delen recht tegen elkaar liggen, zodat de V-vorm ontstaat.

Toch is niet per se elke Hongaarse punt hetzelfde. De verschillen zitten hem bijvoorbeeld in het materiaal. De originele vloeren waren van hout. Tegenwoordig kunnen er zowel Hongaarse punt vloeren van laminaat worden gelegd maar ook van pvc. Daarnaast kunnen de panelen in breedte van elkaar verschillen, waardoor ze net een ander gevoel geven. Verder kan de hoek waaronder de delen worden gelegd veranderen. Vaak is dit 45 graden of 60 graden. Uiteraard kan de vloer ook qua kleur verschillen. Dit heeft alles te maken met het dessin van de desbetreffende vloer. U begrijpt het, er is bijzonder veel keuze in Hongaarse punt vloeren, en geen enkele vloer is dan ook hetzelfde. U kunt het volledig naar uw smaak samenstellen.

Hongaarse punt laminaat

In deze tijd wordt de Hongaarse punt voornamelijk gelegd in hout, laminaat en pvc. Er is dus duidelijk meer mogelijk als vroeger. Als we kijken naar de Hongaarse punt laminaat vloeren dan hebben deze veelal een kliksysteem. Ter voorbeeld hebben wij de vloeren van Tarkett, bijvoorbeeld de Lamin’Art Chevron, wat een bijzonder handig kliksysteem heeft, zodat de delen gemakkelijk aan elkaar gezet kunnen worden. Deze planken zijn mooi breed, maar wel goed handzaam, en dus prima zelf te leggen. Ook zorgt het kliksysteem en de V-groef rondom ervoor dat het patroon goed zichtbaar en de vloer goed stevig blijft liggen. Een Hongaarse punt laminaat vloer is dan ook een prima keuze.

Hongaarse punt pvc

Naast de laminaat vloeren zijn er ook veel dessins in pvc. Die keuze is zelfs een stuk ruimer. Dit heeft als voornaamste reden dat dit makkelijk te leggen is, maar ook omdat het V-patroon eventueel nog verder aan te passen is. Pvc is gemakkelijker te bewerken, waardoor het geheel naar eigen inzicht gelegd kan worden. Een Hongaarse punt pvc vloer wordt dan ook verlijmd verlegd. De vloer moet dan ook goed vlak zijn. Vaak wordt een PVC vloer* eerst geëgaliseerd en daarna netjes verlijmd gelegd.

Bij ons vindt u een aantal merken die de Hongaarse punt vloeren aanbieden, zoals Ambiant, mFLOR en sinds kort hebben we ook vloeren vtwonen met dit patroon. Er is dan ook een mooie keuze tussen verschillende merken en dessins, zodat er voor u altijd een mooi dessin tussen zit. Uiteraard is de kwaliteit van al deze merken bijzonder goed, zodat u altijd een duurzame Hongaarse punt vloer kunt uitkiezen.